URL: www.aut.uni-obuda.hu/?Kutat%C3%A1s_%C3%A9s_projektek

Kutatás és projektek


PhD munkahelyi vita

Jagasics Szilárd (Állandó mágneses szinkrongépek számítógépes modellezése, elemzése, nyomaték hullámosság csökkentő eljárások - című PhD disszertációjának) munkahelyi vitáját az intézet 2017. december 19-én (kedden) tartja 14:00 órai kezdettel az F.08-as teremben. A tézisfüzet itt letölthető.


Az Eurocircuits Kft. saját gyártású eszközeivel támogatja az Automatika Intézet képzését

 Az EUROCIRCUITS Nyomtatott Áramkör Gyártó Kft. saját gyártmányú eszközeinek kihelyezésével támogatja az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar Automatika Intézetben folyó villamosmérnök képzést. A kihelyezésre került eszközök segítségével a hallgatóknak lehetőségük lesz a TDK munkák, projekt munkák, szakdolgozat, diplomaterv készítés során készült nyomtatott áramkörök alkatrész beültetésére és forrasztására. Az eszközök használatával növekszik az Intézetben folyó képzés gyakorlati jellege. Az eszközök nem csak oktatáshoz nyújtanak nagy segítség, hanem várhatóan az Intézet kutatási tevékenységének is hasznos elemévé válnak.

A kihelyezésre került eC-stencil-mate SMD stencilező eszköz, a eC-reflow-mate Reflow kemence és a eC-placer SMD kézi ültető eszköz összértéke meghaladja a két és fél millió forintot. Az eszközök elengedhetetlen kellékei a mai modern nyomtatott áramköri lapok szerelésének és javításának. Az Intézet tervei szerint a frissen érkezett eszközök nemsokára külön laboratóriumi helységbe kerülnek ezzel is növelve az eszközök hatékony használatát.

Az eszközök átadására Eurocircuits Kft. felsőtárkányi telephelyén került sor. Az átadáson készült fotón az átadott eszközök mellett Wachter Gábor (jobbra) az Eurocircuits Kft. ügyvezető igazgatója és Dr. Kopják József (balra) az Automatika Intézet oktatási ügyekért felelős igazgatóhelyettese látható.


TUDOMÁNYOS ÉS FEJLESZTÉSI MUNKÁK


KÜLSŐ KAPCSOLATOK