Automatika intézet > Oktatás > Mesterképzés

Mesterképzés

Mindennapjaink már elképzelhetetlenek automatizálás, intelligens rendszerek nélkül, legyen szó a legmodernebb villamos gépek hajtásairól, a járművek szabályozó-rendszereitől, vagy az intelligens épületektől. Az ilyen rendszerek tervezése, üzemeltetése a legmagasabb szintű villamosmérnöki tudást igényli, amelyet Villamosenergia-átalakítók, -tárolók és irányítástechnika specializációnkon most megszerezhetsz.

A képzés négy féléve alatt megismerheted a jelfeldolgozás és analízis módszereit és eszközeit, a villamos gépek felépítését, és az ezeket működtető legmodernebb elektronikus hajtásokat. Tanulsz majd az irányítástechnika és az automatizálás módszereiről és a teljesítményelektronikai berendezésekről is.

A villamosmérnöki munka ma már nem nélkülözheti a kapcsolódó tudományterületek ismereteit, és a menedzsment ismereteket, így a specializációban ezek oktatását is beillesztettük. Az informatika mindent behálózó világa sem nélkülözheti a kapcsolatot a kézzel fogható villamos eszközökkel, a hardverrel, így ezen ismeretek oktatására is nagy hangsúlyt fektetünk.

A képzés erősen gyakorlatorientált, így nem csak elméleti tárgyak várnak rád, hanem a laboratóriumokon, önálló projektekben valós méréseket, és tervezői munkát is végezhetsz. Intézményünk intenzív kapcsolatot ápol a gyártásban és a fejlesztésben vezető szerepet játszó hazai cégekkel, így az ő munkájukba, fejlesztéseikbe becsatlakozhatsz tanulmányaid során.

A képzés teljes programját és tárgyait itt találod:A képzése jelentkezni a felvi.hu oldalon tudsz, a jelentkezési határidő 2014. november 15-e.

Automatika Intézet